Pep Berga promet exercir el càrrec d’alcalde d’Olot “amb honestedat i mà estesa” als grups de l’oposició

Pep Berga ha estat elegit alcalde d’Olot en el ple de constitució de l’Ajuntament celebrat aquest dissabte al migdia, amb els vots dels 11 regidors del seu grup, que governarà la ciutat amb majoria absoluta.


Davant un saló de sessions ple, el candidat de Junts per Catalunya ha rebut la vara d’alcalde de mans del seu predecessor, Josep Maria Corominas. En el seu primer discurs com a batlle, Berga ha assegurat que treballarà amb honestedat com a alcalde i ha reiterat la volutat d’estendre la mà a la resta de grups representats al consisori com ja va dir després de guanyar les eleccions municipals. Així mateix, ha aconsellat als regidors exercir el càrrec “amb felicitat”.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Els olotins no han elegit 11 regidors, n’han elegit 21”

Com Berga, els caps de llista d’ERC i el PSC, Anna Barnadas i Josep Guix, també s’han presentat a l’elecció per part del ple com a alcaldables, obtenint els vots favorables dels regidors dels seus respectius grups. La CUP, en canvi, ha decidit no presentar el seu candidat a l’elecció i ha emès dos vots nuls. El seu cap de llista i portaveu, Lluís Riera, ha dit durant la seva intervenció que “una majoria absoluta sempre serà una mala notícia”. Ha assegurat que el seu grup actuarà com a fiscalitzador de les polítiques del consistori olotí “perquè la majoria absoluta no es torni absolutista”.

En el seu torn, Josep Guix ha expressat la voluntat del grup dels socialistes per treballar “per a les persones, perquè se sentin a gust”. Anna Barnadas, portaveu d’ERC, que tornarà a ser el principal grup de l’oposició, ha dit en la seva intervenció que el seu grup és plenament conscient d’haver estat el segon més votat a les darreres eleccions. “Aquí hem vingut a treballar, treballar i treballar”, ha dit després de repassar el decàleg de punts rellevants amb què volen incidir a l’Ajuntament. Finalment, ha intervingut Estanis Vayreda com a potaveu de JxCat, qui ha assegurat que volen “governar amb humilitat per a tots”.

 

x