La Vall d’en Bas farà dues vies verdes que connectaran amb la Ruta del Carrilet

La Vall d’en Bas avança cap a la seva mobilitat interna sostenible: el 2020 comptarà amb dos nous ramals que connectaran l’actual Via Verda que creua el municipi amb la zona de les Olletes i els Hostalets, per dos punts diferents. El cost de l’actuació serà de 483.000 d’euros, dels quals la meitat els aporta el Consorci de Vies Verdes mitjançant un fons FEDER.

Una via verda connectarà els Hostalets d’en Bas i el veïnat de les Olletes amb la ruta del Carrilet abans del 2021, mitjançant dos ramals diferents que es podrien començar a construir a principis de l’any vinent. En el cas de la zona de les Olletes, s’haurà de fer un pont per a vianants que travessarà el Fluvià prop de l’escola Verntallat. Es culminarà així un dels projectes prioritaris de l’actual equip de govern de la Vall d’en Bas: la seva voluntat era allargar els quilòmetres del recorregut existent amb noves vies, que permetessin millorar les connexions entre tota la Vall.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Això lliga molt amb el Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible, que hem començat a parlar amb els veïns. Busca recuperar antics camins i els marges del riu, per connectar els diferents pobles de la Vall d’una forma sostenible i segura.”

Els dos nous ramals no només ajudaran a la mobilitat interna del municipi: segons el Consorci de Vies Verdes, beneficiarà el desenvolupament econòmic de la Vall: segons l’ens, la ruta del Carrilet dóna servei cada any a 300 mil usuaris, aportant a la demarcació uns tres milions i mig d’euros.

Àngel Planas, Gerent de Vies Verdes: “Hi ha un factor de desenvolupament local que ens permetrà potenciar encara més el seguit d’usuaris i turistes que usen la via verda entre Olot i Girona per allargar la seva estada a la Vall d’en Bas”

Els dos camins de la Vall tindran un cost de 483 mil euros, dels quals la meitat els aporta el Consorci de Vies Verdes mitjançant una subvenció FEDER de la Unió Europea. L’altre meitat l’abonarà l’Ajuntament de la Vall amb fons propis, tot i que buscarà nous ajuts per completar la seva part. La idoneïtat del projecte és elevada: va quedar en segona posició per a poder acollir-se als ajuts europeus de tots els projectes de Vies Verdes presentats arreu de Catalunya.