Castellfollit de la Roca s’acull a una subvenció de la Diputació de Girona per fer actuacions de millora del cementiri

La Junta de Govern de la Diputació de Girona va aprovar aquest dimarts inversions d’entre 5.000 i 50.000 euros a cementeris per a municipis de menys de 1.000 habitants durant aquest 2019. Un dels exemple que trobem a la Garrotxa és el de Castellfollit de la Roca, que en els últims temps ja està treballant en tenir un projecte per tal de pavimentar l’equipament a més de tractar d’acabar amb els problemes d’aigua.

Miquel Reverter, alcalde Castellfollit de la Roca: “El cementiri és un equipament municipal que aquí a Castellfollit necessita una sèrie de millores i ara amb la Diputació estem mirant d’ordenar-lo i arreglar-lo, sobretot amb el tema de recollida d’aigües i pavimentació d’algunes àrees, que són les dues principals accions.”

Des de fa un temps Castellfollit ja està treballant en el recompte i elaboració d’un inventari  dels nínxols i la seva situació, per exemple en casos de persones que han mort i que, per tant, no han renovat la concessió; nínxols que podrien servir per a persones del pobles que ho necessitin. Un treball de gestió que requereix, també, una digitalització.

Miquel Reverter, alcalde Castellfollit de la Roca: “En aquest sentit estem bastant bé, i sí que en els propers 25 anys hauríem de recuperar 20-25 nínxols que són els que ens farien falta. I també estem mirant la possibilitat d’habilitar un espai de nínxols per les cendres, que també és una demanda de la gent del poble.”

La Diputació de Girona ha comunicat que per aquest any hi destinarà un total de 200.000 euros.

Deixa un comentari