La 2a edició de l’ESBALLA reuneix a més de mig miler de nens i nenes a Les Preses

Aquest dimarts més d’un miler de nens i nenes van reunir-se a Les Preses per a dur a terme la ballada final del projecte corrandes que ofereix l’Esbart Marboleny a les escoles de la comarca.

El  projecte Corranda és una proposta educativa de difusió de la música i dansa d’arrel tradicional a les escoles garrotxines que es fa des del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa i des de l’Esbart Marboleny de Les Preses. Hi participen els nens i nenes de cicle infantil i cicle superior.

A més, aquest any i com a novetat, s’hi ha incorporat també el projecte ‘Impuls de les danses vives’, amb la formació en danses tradicionals a docents de cicle inicial i mitjà, amb l’objectiu d’intentar fusionar els dos projectes.

Pep Garcia, professor de dansa de l’Esbart Marboleny: Sobretot el programa ‘Impuls de les danses vives’, ball de capgrosos de les planes, Sant Ferriol de Besalú…i d’altres com el ball francès de Beuda. I es tracta doncs que a part d’aprendre danses tradicionals d’arreu del país també aprenguin danses tradicionals de la nostra zona. És un bon missatge, un missatge inclusiu de fer arribar la música i la dansa del país als alumnes.

L’any passat va participar-hi l’escola la Bòbila, de Les Preses; Verntallat, de la Vall d’en Bas; el Parvulari, de Sant Esteve d’en Bas; l’escola Lluís Castells de Riudaura i l’escola Malagrida d’Olot; i aquest any ja s’hi han sumat l’escola de Mieres, la de les Planes d’Hostoles, la de Sant Jaume de Llierca i la de Sant Feliu de Pallerols, a més de l’escola Llar, el Morrot i el Pla de Dalt, sumant un total de 12 les escoles que hi participen.

Deixa un comentari