La Vall d’en Bas arrenca la primera fase de l’inventari per a la preservació del seu patrimoni intangible

La fundació Smithsonian de Washington, la direcció general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas estan desenvolupant un projecte conjunt que té com a objectiu elaborar un inventari del patrimoni cultural intangible de la Vall d’en Bas.

En aquesta primera fase i durant tot el mes de juliol, es realitzarà un treball de camp en què 11 estudiants de la UAB i la UdG, tots ells amb una formació prèvia, acompanyats de gent de la Vall d’en Bas, visitaran aproximadament 1400 cases realitzant entrevistes o qüestionaris.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas:És per anar recavant informació d’aquella memòria que tenim tots plegats. Tot allò immaterial, costums, refranys, dites, cançons, balls, festes…i tot això ens confeccionarà un inventari del que és la nostra cultura

El fet que la Vall estigui formada per diversos pobles fa que tingui unes característiques ideals per a dur-hi a terme aquest projecte. A més, és la primera vegada que un inventari d’aquestes característiques es centra en la totalitat de la població i no en un sector concret.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: L’objectiu realment es recavar la informació, ordenar-la bé i tenir un inventari molt important que ens pot anar bé per moltes generacions.

Al butlletí d’informació municipal de la Vall, la Vall bull, se’ls proporcionarà als veïns i veïnes tota la informació del projecte i quin és el procediment que es durà a terme.

Deixa un comentari