L’Ajuntament d’Olot promou el canvi cap a la transició energètica amb comptadors gratuïts i plaques solars als equipaments municipals

Per tal que els ciutadans prenguin consciència de la necessitat d’incorporar energies renovables en el seu dia a dia, l’Ajuntament d’Olot ha engegat la setmana de l’energia on també hi ha incorporat diverses iniciatives sota el missatge ‘Tu tens l’energia, tu tens el poder!’. Un dels projectes és la cessió per part del consistori de comptadors elèctrics gratuïts per a tots aquells olotins i olotines que estiguin interessats en controlar el consum energètic de la seva llar i fer un pas cap a la transició energètica amb un canvi d’hàbits.

Estanis Vayreda, regidor Ajuntament d’Olot: “Bé, una mica per anar conscienciant als ciutadans que cal incorporar als habitatges mesures d’estalvi energètic i energies renovables, el que fem és cedir uns comptadors que el que fan és monotoritzar el consum elèctric de l’habitatge i amb els resultats obtinguts et permet canviar hàbits a l’hora de consumir l’energia i d’aquesta manera intentar reduir en un 15 o 20% el consum elèctric que pots tenir al teu habitatge”

Un altre dels projectes que l’ajuntament ha estat duent a terme en els últims anys ha estat la incorporació de plaques solars a diversos equipaments municipals com és el cas de l’edifici de la Policia Municipal, on ja en són 17 les plaques que han permès reduir el consum d’energia a la meitat.

Estanis Vayreda, regidor Ajuntament d’Olot: “A més de fer un esforç i una reducció de la contaminació per consumir menys energia, tenim també estalvis econòmics a l’Ajuntament i en aquest cas a l’equipament municipal”

Amb aquestes iniciatives el consistori pretén conscienciar a la població sobre la importància de la incorporació de fonts d’energia renovables i sostenibles als habitatges i equipaments municipals de la ciutat. És per això que en el marc de la setmana de l’energia també s’han organitzat activitats com una exposició que romandrà fins dissabte a la Plaça Mercat i la visita a la Xarxa Espavilada de Climatització ubicada a l’antic hospital d’Olot.