El Parc Nou d’Olot és l’escenari d’un joc de pistes per a nens i nenes de les escoles d’Olot amb l’objectiu de salvar el planeta

Tècnics de l’Institut Municipal d’Educació i del Museu dels Volcans han estat treballant conjuntament per a portar a terme un Escape Room a la ciutat.

S’ha dissenyat un joc de pistes al Parc Nou d’Olot on els nens i nenes han d’ajudar a la científica Carolina Bonacasa a trobar la porta estel·lar que els permetrà salvar el planeta.

Laura Bladrich, tècnica del Museu dels Volcans: L’enigma està relacionat amb el medi ambient. Aprofitem per parlar de la riquesa de la vegetació, dels arbres i després també de l’efecte hivernacle. Comença en que s’ha de salvar la terra, s’ha de buscar uns bacteris que ens puguin ajudar a revertir aquest problema.

L’escalfament global, desforestació de boscos, emissions de CO2 són alguns dels conceptes que aborda aquesta proposta amb l’objectiu que els alumnes aprenguin superant els reptes que planteja el joc.

Laura Bladrich, tècnica del Museu dels Volcans: La proposta era fer un escape room però se li havia de donar una volta, buscar un transfons que ajudi a plantejar-se coses. Interrogar-se sobre l’efecte hivernacle, sobre la necessitat de preservar una joia com és el Parc Nou amb arbres centenaris. I de pas, de vegades veient que és fàcil saber el nom dels arbres si tens una guia adequada o que buscant pots tenir la resposta a alguna cosa que et preguntaves, doncs això ja és una empenta o unes ganes…és intentar plantar una petita llavor en aquest afany naturalista.

La creació d’un Escape Room va sorgir d’una de les propostes que el Consell dels Infants va portar al Ple de l’Ajuntament durant el curs passat.

Montse Riera, tècnica de l’IME: Van demanar a l’ajuntament que organitzés un escape room que fos gratuït i públic pels nens i nenes de la ciutat, que es desenvolupés en algun lloc de la ciutat on poguessin aprendre coses del lloc on es feia, i a més que tingués aquest caràcter tant educatiu com lúdic.

L’activitat, s’ha ofert a tots els alumnes de cicle superior de les escoles de la comarca i està previst que hi participin més de 300 alumnes d’escoles d’Olot i comarca.

L’escape room és una nova activitat que s’ha incorporat a la guia de Recursos Educatius amb la voluntat que tingui continuïtat durant els pròxims cursos.

x