La Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa mostra ’55 urnes per la llibertat’

Des de fa uns dies es pot veure a la sala 2 del Museu de la Garrotxa l’exposició que porta per títol ’55 urnes per la llibertat’, obra de 55 artistes diferents i organitzada pel Comitè de Solidaritat catalana i Catalunya Nord. La mostra fa aturada a la capital garrotxina després d’haver-se pogut veure a Bèlgica, Perpinyà o Girona entre altres llocs.

 Servand Solanilla, artista: “L’exposició posava a l’abast de 55 artistes i 55 urnes amb la condició que una part material de l’urna havia de ser present a l’exposició. I a partir d’aquí llibertat creativa per representar-la.”

Una exposició que pretén recordar de manera simbòlica, poètica o reivindicativa, entre moltes altres intensions, la jornada de l’1 d’Octubre de 2017, els dies anteriors i els dies posteriors, a partir de la mirada dels diferents artistes, quatre del quals de la garrotxa, com el mateix Servand Solanilla, en el seu cas molt centrat en la materialitat de l’urna, similar a les porres.

 Servand Solanilla, artista: “I la coincidència es va doanr, que els dos objectes està fet dels mateixos materuials: Polipropilè 100%.”

Quim Domene, Dolors Rossinyol i Xevi Prat han estat els altres tres artistes de la comarca que hi han participat.

x