La variant i la planta de triatge centren el debat d’alcaldes al Pros i Contres

Tot i les paraules de Berga, els alcaldes de la Vall d’en Bas i Les Preses, Lluís Amat i Pere Vila, insisteixen en la idea que la seva variant s’ha de fer conjuntament amb la d’Olot. Així ho van expressar al debat del programa Pros i Contres d’Olot Televisió, centrat en les infraestructures pendents de la comarca, on també hi va aparèixer la futura planta de triatge.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Sobretot, s’han de posar en marxa les dues variants de forma conjunta.”

Així s’expressava Pere Vila, alcalde de Les Preses, al programa Pros i Contres d’Olot Televisió, per defensar la construcció conjunta de la Variant d’Olot i la Vall d’en Bas amb el consens dels alcaldes dels municipis afectats. Però des de la Vall, es considera que les obres de la via no arrencaran en els propers quatre anys, o sigui, en l’actual mandat iniciat el passat cap de setmana.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Ho veig difícil perquè hi ha un projecte, al·legacions…els tràmits alenteixen molt la construcció: no veig l’inici de les obres en quatre anys. “

El que sí que es coneix és quan s’enllestiran algun dels passos previs de les dues variants; els estudis d’impacte ambiental es publicaran en terminis gairebé idèntics.

Pere Vila, alcalde de les Preses: “A aquestes alçades que estem, i a mitjans del mes vinent, hauria de sortir a exposició pública els estudis previs d’impacte ambiental del tram de la Vall d’en Bas així com a la zona de l’Hostal del Sol.”

Al debat també hi havia l’alcalde de Sant Jaume de Llierca Jordi Cargol i el que sona com a nou president del Consell Comarcal, l’alcalde de la Vall de Bianya Santi Reixach. Els dos mantenen les seves postures pel que fa a la planta de triatge que s’hauria de construir a la Garrotxa.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Des de Sant Jaume sempre s’ha dit que aquella no era la millor ubicació. I per aquest motiu seguim defensant, tal i com vam firmar en conveni amb el Consell Comarcal, que un equipament d’aquestes característiques ha d’anar en sòl industrial.”

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Si el contenciós amb Sant Jaume va a favor de l’Ajuntament no es podrà fer allà, i si va a favor del Consell hem de mirar la manera de poder-la ubicar en aquell indret.”

Durant el debat també es va parlar d’avançar en mancomunar serveis a la comarca, i l’ajuda entre municipis per tal d’assolir nivells iguals de benestar.