L’Escola Sant Critòfol de les Planes d’Hostoles conclourà els actes de celebració del seu centenari aquest divendres

El passat 15 de desembre l’escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles celebrava els 100 anys de la seva inauguració. Coincidint amb el final del curs del centenari, l’escola més antiga de la comarca vol cloure amb una gran festa uns mesos plens d’actes per recordar l’efemèride.

Marc Puig, regidor Comunicació Aj. Les Planes d’Hostoles: “Fa il·lusió retrobar-te amb els teus companys de classe aquell dia i aquella mateixa tarda vam veure els pastorets que eren dedicats al centenari, o inclús l’obra de teatre que ens van fer la gent del barri del Jonquer, també relacionada amb la celebració d’aquests 100 anys de l’escola”

Banderoles commemoratives, funcions teatrals, conferències i el pregó de Sant Esteve a càrrec de les mestres ja jubilades són alguns dels actes que la Comissió del Centenari ha organitzat durant el curs. Una tarda festiva amb activitats infantils, actuacions, un sopar i la presentació d’un libdub fet pels nens i nenes de l’escola serviran per posar-hi el punt i final.

Miquel Boix, coordinador centenari Escola Les Planes d’Hostoles: “Serà un divendres especial perquè a partir de 2/4 de sis hi haurà una concentració de tota la mainada amb els seus pares, avis, parents i tota la gent que ens vulgui acompanyar”

En motiu del centenari també s’ha editat un llibre que recull fotografies, històries i noms de totes les persones que han passat per l’escola planenca, però no és l’únic document que quedarà com a testimoni. Aquest divendres, la poetessa Rosa Maria Noguer presentarà una auca.

Miquel Boix, coordinador centenari Escola Les Planes d’Hostoles: “Es composarà de 16 rodolins i cadascun d’ells té una vinyeta que marca el pas de l’historia durant aquests 100 anys”

La intenció de la Comissió és que la trobada d’aquest divendres serveixi per reunir les diferents generacions que han passat per l’escola en el seu primer segle d’història.

x