Aquest cap de setmana es celebra la festivitat de Corpus a Olot

Aquest cap de setmana, els gegants d’Olot sortiran a ballar per primer cop aquesta temporada, gairebé 282 dies després de l’últim cop durant les Festes del Tura.

Com és tradició, el diumenge de Corpus a Olot, els gegants de la ciutat ballaran a la plaça Major, després d’haver fet el dia abans a la tarda una cercavila pel centre de la ciutat, acompanyats del Cap de Lligamosques sortint des de l’Hospici. El dia de Corpus i per les Festes del Tura, són les dues úniques ocasions que tenen els olotins i olotines de veure els gegants de la ciutat.

Aniol Massegú, geganter: “Nosaltres arranquem la temporada cap al mes de març. Solem quedar un dia per setmana per assajar al pati de l’hospici, i a mesura que ens anem acostant  al dia de sortida, la freqüència d’assajos comença a augmentar.”

Diumenge, els Gegants faran el seu ball i poc després tindrà lloc la tradicional Sardana de Corpus, a les 12 del migdia a la plaça major, al ritme de l’Adéu Vila d’Olot, la sardana creada per l’olotí Joan Casanova al 1903.

Entre els participants, hi haurà les autoritats municipals, membres de colles sardanistes i entitats culturals i molts olotins anònims que s’hi podran sumar.

L’any passat, més d’una trentena de parelles van omplir la plaça major ballant la tradicional sardana.

Narcís Ferrer, Flor de Fajol: “Normalment solem ser unes 30/40 parelles. Compto que aquest any, si arribem a 30, per nosaltres com a organització ja serà un èxit.”

La festivitat de Corpus a Olot és una de les celebracions religioses més esperades i amb més tradició de la capital garrotxina, de fet, la notícia més antiga que actualment es té de la Festa de Corpus és del 1521 on també ja hi ha la presència d’un gegant que hi ballava.

Deixa un comentari