Els pastissers i forners preveuen més vendes aquest Sant Joan pel fet que caigui en dilluns

Els pastissers creuen que el  fet que la revetlla caigui en diumenge farà augmentar les vendes del dolç típic d’aquestes dates, la coca de Sant Joan. Aquest matí hem pogut comprovar que el gremi treballa sense descans per què no faltin a les taules garrotxines.  Com és habitual, el preu estarà condicionat per l’ingredient més apreciat de les coques…

Jaume Comas, forner: Si no hi ha pinyons no hi ha coca, això és important. Hi ha d’haver pinyons i que siguin bons.

La coca de brioix amb fruita confitada és la reina de la revetlla de Sant Joan. Pastissers i forners ja ho tenen tot a punt per servir-ne centenars. Al forn Jaume d’Olot fa dies que s’hi posen ben d’hora al matí. Les elaboren seguint la recepta tradicional, amb ingredients de qualitat i sobretot… que no hi faltin els pinyons!

Jaume Comas, forner: Partim de ous, farina, sucre, sal, una bona mantega… i després, com diuen, cada forner té els seus secrets. Aquí juguem amb els aromes naturals, la canyella, la matafaluga, la llimona… i cadascú té la seva recepta.

Tot i que la més venuda per aquetes dates és la coca de fruita, hi ha variants per a tots els gustos.

Jaume Comas, forner: Fem vuit tipus de coca, de fruita, de crema, de xocolata, de cabell d’àngel… però la de fruita i pinyons és la que demana tothom.

Sant Joan és una de les diades més intenses de l’any als forns i les pastisseries catalanes.  El sector preveu que augmentin les vendes pel fet que caigui en dilluns.

Jaume Comas, Forner: Serà un problema perquè Sant Joan dura tres dies, dissabte, diumenge i dilluns.

Al cap i a la fi, més oportunitats per gaudir de les més de 300 coques sortiran d’aquest forn olotí en les properes  hores.

Deixa un comentari