La flama del Canigó arribarà a la Garrotxa amb ajuda d’entitats i voluntaris

La flama del Canigó torna a arribar a la Garrotxa per Sant Joan, la nit més curta de l’any. Per tal de celebrar l’inici del solstici d’estiu, Òmnium cultural organitza la recollida de la flama a la pica del Canigó amb ajuda de mitja dotzena d’entitats esportives i una cinquantena de voluntaris.

El pròxim 23 de Juny se celebra la festivitat de Sant Joan i no hi poden faltar les fogueres enceses amb la flama del Canigó. Després de més de 30 anys celebrant la tradició, cada cop són més les entitats, barris i voluntaris que se sumen a participar en la recollida de la flama. Els participants duen a terme més de 150 km a peu o amb bicicleta per tal que la flama pugui encendre les fogueres de la Garrotxa.

Xevier Toldrà- Òmnium garrotxa “Fem dues rutes, una ruta que arriba directament a Olot i l’altre que fa la ruta via Besalú. Són dos equips de foc preparats per anar a recollir la flama a la pica del Canigó la nit del 22 i llavors baixar-la per llocs diferents per poder arribar a mitja tarda tant a Besalú com a Olot”

A Olot, per esperar l’arribada de la flama es durà a terme un taller de fanalets. Quan arribi es farà una cercavila de sis a set de la tarda que arribarà fins a la Plaça Clarà, on s’encendran tres paraules de foc; llengua, cultura i país. I a continuació es llegirà un manifest.

Nuria Batallé- Presidenta Òmnium Garrotxa “Aquest any serà reivindicatiu evidentment, ja el tenim però no es pot descobrir, l’ha escrit la Carme Forcadell, se li va demanar a la Carme, i és un manifest breu però que sí que explica tant la tradició de la flama i el que representa com la reivindicació política que en aquests moments tenim.”

La flama arribarà a quasi tots els municipis i barris d’Olot. Cada any són més els que s’apunten a emportar-se la flama per fer la seva pròpia foguera i celebrar la nit més curta de l’any.