Els gegants d’Olot i la sardana ‘Adéu, vila d’Olot’ omplen la plaça Major per la festivitat de Corpus

La ciutat d’Olot va celebrar aquest cap de setmana la festivitat de Corpus amb la primera sortida de l’any dels Gegants i seguidament es va ballar l’esperada Sardana de Corpus. La calor habitual en aquestes dates no va evitar que la Plaça Major s’omplís de centenars de persones per gaudir d’aquesta tradició.


La festivitat del Corpus Christi va començar dissabte a la tarda amb la cercavila dels Gegants, que va començar a l’Hospici i va omplir de persones els carrers del centre de la ciutat. Diumenge al migdia, centenars de nens i adults també van omplir la Plaça Major per veure el ball dels Gegants.

Una quarantena de parelles aproximadament van formar, seguidament, una rotllana al voltant del Gegant i la Gegantessa i van saltar al ritme de l’Adéu Vila d’Olot. La sardana va ser creada per l’olotí Joan Casanova el 1903. El nou alcalde de la capital garrotxina, Pep Berga, va presidir la comitiva. Entre els assistents també hi van participar el Regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, els hereus i pubilles d’Olot i de la Garrotxa i personalitats de la societat civil olotina, sobretot vinculada a les entitats culturals.

Narcís Ferrer, president de l’associació Flor de Fajol: “És una tradició que ve de molt lluny, que ha anat evolucionant fins al sistema que fem ara, que és ballar l’Adéu Vila d’Olot. Per Corpus abans es ballaven tres sardanes, perquè hi havia uns pabordes, un de l’Ajuntament i una organització. Tot això ha anat evolucionant i s’ha quedat amb una sardana normal i corrent”.

El nou alcalde de la capital garrotxina va viure la seva primera Sardana com a batlle i va valorar molt positivament la jornada.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Era la meva primera sardana de Corpus amb la meva dona. No l’havíem fet mai, no l’havíem ballat mai. Amb l’americana i amb aquest sol, feia molta calor, però ha anat molt bé i estem molt contents. La veritat és que ha estat una experiència nova d’aquestes que es van sumant al fet de portar l’alcaldia. Contentíssim”.

“Només els Gegants són capaços de congregar tanta gent junta en un mateix lloc”, va afegir Pep Berga. Finalment, els més petits van aprofitar l’ocasió i van poder tocar i gaudir dels Gegants, fent-se fotografies. La pròxima cita serà encara més especial: les Festes del Tura.