La Nit de les Dones d’Aigua atreu prop d’un miler de persones a celebrar la revetlla a Sant Joan les Fonts

La Nit de les Dones d’Aigua va tornar a omplir ahir a la nit l’entorn del Pont Medieval de Sant Joan les Fonts per celebrar la revetlla de Sant Joan. Aquesta representació, que celebrava la seva 15a edició, mostra a través de la dansa i la música la llegenda de les dones d’aigua. Des de l’any 2004 es representa la màgia de la misteriosa llegenda on éssers fantàstics apareixen, durant uns instants, acompanyats de follets i fades dels boscos de Sant Joan les Fonts.


L’entorn paisatgístic és una de les riqueses més grans de Sant Joan les Fonts i de la Garrotxa, i per això l’espectacle celebrat ahir va voler transmetre un missatge de respecte cap a la natura. De fet, va ser una de les adaptacions que es fan anualment de les llegendes de les dones d’aigua a Sant Joan.

Maria Vidal, alcaldessa Sant Joan les Fonts: “Volem recuperar aquesta llegenda típica dels Països Catalans i dels Pirineus, per donar a conèixer aquests espais que són propis de Sant Joan les Fonts i també per promocionar el nostre municipi”.

Una dotzena de nens i nenes del municipi, amb la col·laboració de la companyia Drakonia, van fer possible que la producció fos possible un any més. La col·laboració entre amateurs i professionals és el que permet que aquest espectacle, que enguany va reunir a més de mil persones a Sant Joan les Fonts, segueixi tirant endavant amb una gran acollida.

Maria Vidal, alcaldessa Sant Joan les Fonts: “En l’àmbit de Catalunya, som dels pocs que treballem el tema de l’aigua la nit de Sant Joan. Per tant, això també ens fa singulars i, per nosaltres, és molt positiu, perquè estem donant a conèixer un patrimoni de fa molt temps a Sant Joan les Fonts”.

Per acabar la jornada va tenir lloc un espectacle piromusical. L’esdeveniment s’inclou dins la programació de la Festa Major, que enguany compta amb activitats fins dimarts. La celebració de la revetlla, però, va començar a Olot, a la tarda, amb l’arribada de la Flama del Canigó, un acte organitzat per Òmnium que ja és tradicional, i que permet escampar aquesta flama per tota la Garrotxa.