La flama del Canigó ha tornat a Olot per encendre les fogueres de Sant Joan

La nit més curta de l’any és motiu de celebració i la flama del Canigó ha tornat a arribar a la Garrotxa per Sant Joan. Òmnium Cultural va organitzar la recollida de la flama a la pica del Canigó amb ajuda de mitja dotzena d’entitats esportives i una cinquantena de voluntaris.


Per tal d’esperar l’arribada de la flama va tenir lloc una activitat a la plaça del Carme. Els més petits van poder crear els seus propis fanalets, gràcies a l’ajuda del grup escolta Nostra Dona del Tura. Quan la flama va arribar, s’ha dut a terme la cercavila que va acabar a la plaça Clarà.

Jorgina Orero, AEiG Nostra Dona del Tura: “Estem fent un taller de fanalets, juntament amb Òmnium. Estem creant tots els fanalets, per quan vingui la flama posar tots els fanalets i repartir-los per tot Olot”.

El gegant de Batet de la Serra, en Batoies, i timbalers d’arreu del territori van ser els encarregats de fer córrer la cercavila des de la plaça del Carme fins a la plaça Clarà. Els equips de foc formats per corredors, ciclistes i atletes també van acompanyar la flama fins a la plaça, què va encendre el paveter situat al capdamunt d’una estelada.

També es van encendre tres paraules de foc: llengua, cultura i país. Núria Bataller, d’Òmnium Garrotxa, va realitzar la lectura del manifest, un text escrit per Carme Forcadell expressament per a l’ocasió.

Nuria Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: “Pensem que la flama del Canigó té un sentit d’unió dels Països Catalans. En la situació que vivim en aquest moment, és molt important que mantenim aquesta tradició i que ens ajudi a unificar un bon consens per assolir el que volem, que és la República catalana”.

Pràcticament tots els municipis de la comarca van venir a la capital garrotxina a buscar la flama del Canigó per endur-se-la fins a la seva població.

x