La Flama del Canigó arriba a Sant Salvador de Bianya gràcies a la comissió d’Arenys de Mar

En bicicleta és com enguany la Flama del Canigó va arribar a Sant Salvador de Bianya. Un any més la comissió de la Flama d’Arenys de Mar va portar-la fins a aquest poble garrotxí, on, com ja és tradició, es va homenatjar a Rosa Ventolà, la veïna del municipi que any rere any esperava a la comitiva per oferir-los un refrigeri. Un acte que, amb els anys, ha portat a la unió entre dos municipis.


Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “És una cosa que ens uneix entre dos municipis i tot per una causa molt humana que va començar amb la senyora Rosa, que és la que ha fet que això fos possible”

Era l’any 1983 quan, al pas de la comissió d’Arenys de Mar per Sant Salvador de Bianya, un veí els va demanar que li encenguessin una espelma per al seu fill, mort en un accident. El relleu d’aquest senyor el va agafar Rosa Ventulà, que a més d’encendre una espelma al cementiri oferia a la comitiva d’Arrenys de Mar vi dolç i galetes. Així Sant Salvador de Bianya es va convertir en una parada indispensable per al grup del Baix Maresme que segueix parant, ara per homenatjar la figura d Rosa Ventulà acompanyats dels seus familiars.

Pere Batlle, fill de Rosa Ventulà: “Nosaltres ni saviem que la meva mare col·labroava així. A parti d’aquí vam venir, vam estar amb ells i cada any fan aquest homenatge, que és una cosa que enriqueix molt, tant a nosaltres personalment com a Bianya”

Enguany en l’arribada de la Flama a Sant Salvador de Bianya i l’homenatge hi van participar prop d’una vuitantena de persones.

Deixa un comentari