El fiscal demana 28 anys de presó per a l’home que va intentar assassinar l’exdona i apunyalar el cunyat el 2017

Va ser durant la matinada del 7 de gener de 2017 quan un home va intentar assassinar la seva ex dona a Olot i apunyalar al seu cunyat quan la defensava. Ara el fiscal demana per al processat 28 anys de presó i 14 anys en llibertat vigilada, a més de pagar una indemnització de més de 52.000 euros.


La víctima havia decidit separar-se de l’acusat i havia anat a viure amb la seva germana i el seu cunyat perquè tenia por que el processat li fes mal. Va ser cap a les 3 de la matinada quan l’acusat va irrompre en el domicili ubicat al carrer Santiago Rusiñol per intentar tallar-li el coll a la seva ex dona, però el seu cunyat s’hi va interposar i va rebre una ganivetada a l’estómac. El processat no acceptava que la seva dona hagués decidit separar-se i, segons subratlla l’escrit del fiscal, deia que ella “no tenia capacitat per prendre aquesta decisió unilateral sense el seu consentiment”.

Durant els fets de la matinada del 7 de gener de 2017 l’acusat va irrompre en el domicili trencant un vidre de la porta d’entrada amb la cara mig tapada amb una braga i armat amb un ganivet. A causa del soroll provocat per la trencadissa la dona i el cunyat van baixar fins al portal per veure què passava i va ser aleshores quan el processat va intentar clavar-li el ganivet al coll, però el cunyat s’hi va interposar per defensar-la i va rebre la ganivetada a l’estómac, segons explica el fiscal, retorçant-lo per “acabar amb la vida” del cunyat.

Després de l’agressió l’home va fugir, tot i que poc després els Mossos d’Esquadra el van poder detenir a casa seva. A l’escorcollar l’habitatge van veure que l’agressor acabava de posar una rentadora amb la roba que duia durant l’atac per tal de destruir les proves. L’acusat porta en presó provisional des del 9 de gener de 2017.

Tot i que inicialment l’agressor va ser acusat pel jutjat d’instrucció número 2 d’Olot per dues temptatives d’homicidi, el fiscal eleva la qualificació dels fets a dos delictes d’intent d’assassinat, a més d’aplicar els agreujaments de parentiu i de gènere pel que fa referència a la seva ex dona. El ministeri públic sol·licita que se li imposi una pena global de 28 anys de presó i, que quan hagi complert la condemna, l’acusat es passi 14 anys en llibertat vigilada i que no pugui apropar-se a menys de 200 metres de la seva ex dona i el seu cunyat durant 15 anys.

El judici per aquests fets s’ha fixat per a mitjans de juliol a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona.