El Consell Comarcal de la Garrotxa signa un acord amb Som Mobilitat per compartir un dels seus vehicles elèctrics

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha arribat a un acord amb la cooperativa Som Mobilitat per compartir un dels seus vehicles elèctrics amb els treballadors de la corporació. Tot i que l’acord és d’un any, el consell no descarta prorrogar-lo si els resultats són satisfactoris.

Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Estem molt satisfets d’haver arribat a un acord perquè creiem que entra dins de la línia en la qual hem de treballar les administracions, de cada vegada contaminar menys i nosaltres com a administració hem de predicar amb l’exemple amb el fet que estem satisfets d’haver arribat a aquest acord.”

El cotxe estarà a disposició dels treballadors de les 8 del matí a les 3 de la tarda de dilluns a divendres i la resta de la jornada podrà ser llogat per qualsevol altre usuari de la cooperativa. El vehicle es trobarà ubicat a l’aparcament de la Plaça Major i la seva plaça ja disposa d’un punt de recàrrega elèctric. Els tres vehicles de la cooperativa Som Mobilitat han realitzat un total de 15.200 quilòmetres des del mes de gener del passat any 2018 fins el gener d’aquest any, el que suposa un estalvi de 3,5 tones de CO2.

Sergi Batlle, responsable de Som Mobilitat: “Són dos models, un és mediambiental, evidentment un cotxe elèctric no ens llençarà fum a la ciutat, que ja massa que n’hi ha i no farà soroll. I l’altre és el model social, és donar poder a la gent a dir no ens cal gastar els diners en un vehicle particular que està el 95% del temps parat, sinó que només pago per utilitzar un cotxe que en aquest cas està a disposició dels socis.”

Amb aquest acord el Consell Comarcal de la Garrotxa aposta per la reducció d’emissions i la sostenibilitat, un dels reptes principals per a aquest proper mandat. Aquest és el primer pas per aconseguir un transport menys contaminant, ràpid i adaptat a les necessitats de la ciutadania.

Deixa un comentari