La Garrotxa espera màximes superiors als 40 ºC i mínimes de 20 durant l’onada de calor

L’onada de calor arribarà demà a la Garrotxa amb tardes on fins dissabte es podria arribar als 43 ºC i nits tropicals amb mínimes de 20 ºC a Olot i a les valls. De fet la Generalitat ha activat l’alerta per l’onada de calor a Catalunya. També ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a les zones més denses de població com Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Aquest dimecres al migdia el sol a Olot ja era de justícia. Calia buscar les ombres. La Generalitat ha activat l’alerta del pla de protecció civil Procicat. Ha demanat que s’extremi la precaució en les activitats a l’aire lliure a les hores centrals del dia, i s’adoptin les mesures pertinents per protegir els nadons i les persones grans dels efectes de la calor. El Govern recomana beure molta aigua i fer àpats lleugers; fer que els nadons, persones grans i animals de companyia beguin sovint i no surtin en les hores de més sol, i restar en llocs climatitzats quan faci més calor.

Urmar Costa i Mariam Jaiteh: Passarem la calor amb l’aire condicionat, com es pugui. Molta aigua.

Pilar Riera: A l’hora de més sol, les persianes ben tancades, posar algun ventilador, beure molta aigua i amagats a casa les hores de més calor.

Lluís Lázaro: Ben frescos i, mira, quan tinguem molta calor, cap a la dutxa i anar-ho fent així.

Margarita Moliner: Passar-ho com puguem perquè, quan fa molta calor, no saps on posar-te. Ens haurem de refrescar.

La Generalitat també ha activat en les darreres hores un avís preventiu per contaminació atmosfèrica. Les partícules en suspensió han augmentat de manera significativa per la intrusió de la pols del Sàhara. Es demana reduir les emissions contaminants; prioritzar el transport públic en comptes del vehicle privat; notificar les activitats industrials i obres públiques que activin els protocols de treball, i aturar o reduir les obres amb materials que generin pols.