L’Ajuntament de la Vall de Bianya es planteja traslladar les dependències consistorials al Mas Sobeies

Després de la donació de la finca de l’antic casal dels Socarrats, també conegut com a Mas Sobeies, l’Ajuntament de la Vall de Bianya va decidir obrir un període per rebre les propostes dels veïns del municipi sobre el futur de la finca medieval, que compta amb 1.500 m2 repartits en tres plantes i més de 60 hectàrees de bosc. El propietari, Amadeu Mestres, va cedir la finca al consistori perquè aquest la destini als projectes que cregui oportuns.

 Amadeu Mestres, antic propietari del Mas Sobeies: “Aquesta finca m’agradaria que estigués maca, neta i que servís per alguna cosa positiva, que la gent s’hi trobés bé, que hi estigui a gust i que sigui un bé per al poble.”

L’Ajuntament va acceptar la donació amb la única condició que l’equipament no suposi una competència directa per als establiments del municipi. De moment ja ha rebut algunes propostes per part dels veïns, algunes d’elles consisteixen en la creació d’un espai per a joves on puguin acabar els seus projectes amb un conveni amb la universitat o un espai de l’Associació Selvans per al desenvolupament de les seves activitats de boscos terapèutics, tot i que el consistori ha exposat la seva voluntat per a ubicar-hi el nou ajuntament.

 Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “I ara també ens estem replantejant que fa temps que tenim que fer obres a l’ajuntament, inclús ara diem que a partir d’aquest ajuntament nou, valorarem, a veure si és possible, ja que és un lloc molt cèntric doncs de portar-hi també l’ajuntament.”

Tot i que ja en són diverses les propostes que ha rebut el consistori per part dels veïns, de moment no s’ha pres cap decisió pel que fa al futur de la finca i l’ajuntament afirma que seguirà rebent més propostes i valorant-les.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Agrair a l’Amadeu Mestres i a la seva filla aquesta donació que penso que el poble de Bianya n’hem d’estar orgullosos.”