Tardes de tempesta substituiran l’onada de calor la setmana vinent

L’onada de calor ha entrat de ple a la Garrotxa, amb situacions que poden portar 30 graus als cims de la comarca.

Jordi Zapata, observador meteorològic: En aquest cas és una entrada d’aire calent en tots els nivells i això fa que, per exemple, al cim del Puigsacalm s’esperin temperatures de 30 grau i això és bastant insòlit.


La Generalitat ha presentat la campanya de prevenció de la calor i manté l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica. Tot i que la comarca coneix pitjors episodis de calor, el de les ponentades, aquests dies, tota precaució és poca.

Jordi Zapata, observador meteorològic: La gent que és vulnerable ha d’estar protegida, i la que no ho és ha de mirar de ser-ho també. Per exemple la gent que treballa en la construcció no hauria de treballar a la tarda, perquè al cap i a la fi el rendiment és molt baix i el perill de patir una insolació és important.

Malgrat tot, l’episodi és qüestió de dies. Les previsions apunten a una rebaixa significativa de les temperatures la setmana vinent, amb l’arribada de tempestes.

Jordi Zapata, observador meteorològic: Una cosa positiva és que per a la setmana vinent les previsions donen precipitacions, sobretot a la zona nord del Principat tindrem tardes amb tempestes.

x