Aquest dissabte Sant Jaume de Llierca acollirà una nova edició del Festival Meandre amb el lema ‘Art a la terra i amb la terra’

Sant Jaume de Llierca acollirà aquest dissabte una nova edició del Festival Meandre amb cultura, poesia, actuacions en directe i activitats durant tota la jornada. La idea va sorgir de la inquietud d’artistes locals per fer visibles diverses disciplines culturals i artístiques al municipi i relacionar-ho amb l’entorn.

Maria Rosa Farrés, organització Festival Meandre: El lema d’aquesta edició és ‘Art a la terra i amb la terra’, llavors totes les manifestacions artístiques que presentem tant al matí com a la tarda estaran molt lligades i relacionades amb la terra i l’aigua.


El tret de sortida del festival el donarà el taller creatiu que començarà a les 10 del matí al costat del riu, on tres artistes locals presentaran els seus projectes titulats ‘Arrels’, ‘Embrancar’ i ‘Paradís Intrínsec’. A les 12 del migdia tindrà lloc un recorregut per les instal·lacions i una degustació de gelats artesanals i un vermut.

Esther Roca, organització Festival Meandre: Per un costat apropar l’art contemporani al poble i el fet de ficar l’ull als artistes locals fa que hi hagi un resultat molt divers, perquè un es dedica més a la instal·lació i l’altre posa la música. I després també els pensaments i el que ens agradaria, per exemple la percussió doncs d’artistes del marc del territori català.

La jornada continuarà a partir de les 7 de la tarda amb les actuacions de diversos artistes catalans, on s’hi podrà trobar poesia, dansa, percussió cançons de taverna i un berenar. La jornada acabarà a 2/4 d’11 de la nit amb la sessió del Dj Ghettobiaster de pagès.