Els convidats a la Tertúlia Almogàver expliquen que les noves fórmules de consum han portat els models de futbol a la indefinició

La Tertúlia Almogàver de la penya barcelonista garrotxina va comptar ahir amb un cartell d’excepció: El cap d’esports d’El País, Ramon Besa, el director de la TDT de Catalunya Ràdio, Ricard Torquemada i el garrotxí Francesc Cargol, entrenador i analista del Girona a Catalunya Ràdio i el Diari de Girona. Conduïda pel periodista de TV3 Jordi Sunyer, els convidats van explicar que les noves tendències de consum han portat els models cap a la indefinició.

Ramon Besa, cap d’esports d’El País: La vostra generació, la més jove, vol coses ràpides, instantànies, per tant, els partits es fan massa llargs; per això ens agrada més la Champions que no pas la Lliga i els gols i no pas el joc, aquesta mirada i aquest consum fa que hagin variat una mica les tàctiques i la preparació, estem en un moment d’indefinició.

 

Ricard Torquemada, TDT de Catalunya Ràdio: És molt obert i sempre evolucionen en funció de l’èxit i els resultats, que és curiosament el que el model no hauria de valorar, però és evident que l’èxit encomana i quan algú guanya amb algun model, aquest passa a ser de referència.

 

Francesc Cargol, entrenedor i analista: Hi ha algun aspecte com el psicològic, que és un dels que té més marge de millora a nivell individual i col·lectiu on encara hi ha camp per treballar i sobretot també en l’aspecte tàctic on evoluciona constantment.

Segons la majoria dels analistes convidats a la tertúlia, el Barça ha perdut l’essència del futbol que el feia reconeixible, i ha de tornar a recuperar el camí.

Francesc Cargol, entrenedor i analista: Hem buscat l’excel·lència i ara tot el que no s’acosta aquí, tot i guanyar partits sembla que no n’hi ha prou.

 

Ramon Besa, cap d’esports d’El PaísJo crec que és un model que està en una zona de risc perquè s’està apartant una mica del què era i del què provocava identitat i benestar. Estem més pendents dels futbolistes i de canviar “cromos” que no pas de l’instint i de la cultura del joc.

 

Ricard Torquemada, TDT de Catalunya Ràdio: El model de joc del Barça potser s’hauria de recuperar, jo crec que els últims anys els cops europeus estan dient alguna cosa. El pas enrere per tornar a posar els fonaments del què és el seu estil històricament l’ha de fer.

A la tertúlia, on es van confrontar el model del Barça amb el de la Unió Esportiva Olot, va comptar amb una alta expectaciço per part dels amants del futbol de la Garrotxa.

x