L’Ajuntament de la Vall d’en Bas vol apostar per la sostenibilitat durant aquest mandat

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha volgut fer una aposta ferma cap a la sostenibilitat durant aquest proper mandat. L’objectiu és assolir la sobirania energètica i preservar el patrimoni natural característic de la vall, en aquest cas una de les accions ha estat la concessió de la zona dels Pins a l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Ens preocupa aquest espai des de ja fa temps, de fet tenim pendent i estem treballant una experiència pilot a través de la Diputació de Girona per tal que els diferents llocs on hi ha sobre freqüentació de gent, com treballar-hi.

La tasca de l’agrupació, a banda d’estar present en el punt de restauració, també passa per la feina pedagògica per tal de conscienciar als visitants sobre la importància de la preservació de l’espai.

Joan Montserrat, president de l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa: La zona de bany de les Gorgues està molt bé que la gent s’hi vagi a banyar, però volíem fer una tasca més d’educació ambiental.

Les línies d’actuació del consistori van més enllà i és per aquest motiu que, per tal d’assolir la sobirania energètica, s’ha adquirit una furgoneta elèctrica per a la Brigada Municipal gràcies a una subvenció de la Diputació, a banda de cedir de forma gratuïta comptadors elèctrics als veïns per poder conèixer el consum de la llar i la instal·lació de diverses plaques solars a l’Ajuntament.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Nosaltres en aquests moments, aquest matí i ahir, els nostres llums, aire acondicionat i els ordinadors ja funcionen per l’energia de les plaques que hem instal·lat.

Els excedents d’energia que es generin es destinaran a accions com la recàrrega del nou cotxe elèctric i també s’apostarà per la creació d’una línia d’energia col·laborativa. L’últim dels plantejaments que ha presentat l’Ajuntament de la Vall d’en Bas per apropar-se al canvi cap a la transició energètica ha estat el projecte del bicicarril que uneixi els pobles del Mallol i Verntallat i Sant Esteve amb els Hostalets per tal de potenciar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

Deixa un comentari