L’Ajuntament d’Olot passa de 19 a 24 regidories i crea les de Drets Civils, Igualtat de Gènere i Transició Energètica

L’Ajuntament d’Olot passa de 19 a 24 regidories per al proper mandat. Destaquen les noves de Drets Civils, Igualtat de Gènere, Mobilitat, Transició Energètica i Innovació i Tecnologia.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ens sembla que [el cartipàs] té en compte totes les grans qüestions que en aquests moments en el nostre entorn van prenent importància. Hem anat adaptant temes com la igualtat de gènere, com els drets civils, com tenir en compte la tecnologia.


L’alcalde, Pep Berga, es farà càrrec de les regidories de Drets Civils i Cultura, i es responsabilitzarà dels projectes estratègics de la variant, l’hospital, la nova biblioteca i l’espai Cràter. Imma Muñoz portarà Acció Social, Igualtat, Barris i Transparència i Participació. Jordi Güell serà el responsable d’Urbanisme, Habitatge, Mobilitat i Transició Energètica. Agustí Arbós serà el regidor de Festes i Innovació i Tecnologia. Mariona Camps, Educació, Joventut, Salut i Seguretat. Aniol Sellabona s’encarregarà d’Esports, Serveis Urbans i Medi Ambient; Estanis Vayreda, de Promoció de la Ciutat, Gemma Canalies d’Empresa, Comerç i Turisme i Gemma Pujolar d’Ocupació i Formació professionalitzadora. Adriana Francés s’ocuparà d’Organització i Atenció Ciutadana.

Per contra, es redueixen els càrrecs de confiança, de 3 a 1. 7 regidors es repartiran 5,5 dedicacions exclusives. Els portaveus dels grups de l’oposició van poder comentar les novetats. Van reconèixer la decisió d’unir les regidories d’Urbanisme i Habitatge i van esmentar d’altres que trobaven a faltar.

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: Li podem ofertar una cosa que tenim al nostre programa que podria ser una cosa interessant, ja que són molt importants els temes de medi ambient i sostenibilitat: la creació del consorci del riu Fluvià.

Esquerra va mostrar-se crítica amb el procediment per nomenar els representants als consorcis, comissions, fundacions o altres òrgans col·lectius.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: Pel que fa a INNOVACC, quan vaig demanar a la junta de portaveus anterior quin era el motiu pel qual hi anava el senyor Guix, em van dir que era perquè sempre s’havia fet així i ell hi estava interessat, a nosaltres ens agradaria saber quin és el criteri. La veva mà estesa, la seva voluntat de col·laboració, jo penso que es podia haver començat a veure en una reunió no només amb la portaveu, sinó una reunió on poguéssim parlar de cadascún d’aquests punts.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Fa tres setmanes que els hi vaig donar l’esborrany del cartipàs, per tant jo no puc fer més, m’he passat tots aquests dies aquí a l’Ajuntament amb ganes de parlar-ne.

Les retribucions dels regidors s’han incrementat d’acord a la mitjana de l’IPC i a l’augment dels regidors de govern. No s’havien actualitzat des del 2015. Els grups de l’oposició van votar-hi en contra. La CUP els veu massa elevats, mentre que Esquerra veu il·lògic que els regidors que mantenen la seva feina puguin arribar a percebre més retribucions que els que decideixen prescindir-ne per dedicar-se a les funcions de regidor.

Lluís Riera, portaveu CUP Olot: Un garrotxí o una garrotxina té a nivell de renda una base imposable de 20.000 euros i això comparat amb regidors o regidores que hi dediquen el 50% de la jornada i cobren 25.000 euros.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: El que no ens sembla just és que un regidor que no deixa la seva feina acabi cobrant més segurament que els que han renunciat a la seva feina, i ho faci a partir del seu sou més un sumat d’assistències.

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, va esmentar que en els propers mesos actualitzaran la pàgina web de l’Ajuntament.