El Club Bàsquet Garrotxa celebra el seu mig segle de trajectòria amb un clínic a càrrec dels germans Cargol

El Club Bàsquet Garrotxa va celebrar aquest dissabte el seu mig segle de trajectòria. El club ja va ser protagonista de la festa major del poble duent a terme el pregó de les festes. Cinquanta anys no es compleixen cada dia i el club va aprofitar l’oportunitat per dur a terme una jornada festiva.

Xevi Sala, membre Junta Directiva: “Durant cinquanta anys, poc o molt, hi ha hagut bàsquet. Això és molt difícil. Sempre hi ha èpoques complicades on es deixa de practicar aquest esport. El Sant Joan ha tingut la constància i la gent com per poder tenir activitat d’aquest esport que tant ens estimem durant aquest temps”.

 

Xevi Cargol, exjugador: “Potser per la capacitat d’esforç. Sobretot pels entrenadors que vaig tenir i l’esport que sempre van fer ells és el que ens va donar la base per tirar endavant. Simplement per l’esforç i el suport que van tenir aquí”.

L’aniversari va començar al matí amb un campionat de 3×3 obert a tothom i va prosseguir amb un clínic a càrrec dels tres millors jugadors que ha tingut el club: els germans Cargol (l’un bronze a l’Eurobasket del 91 amb la selecció espanyola i l’altre jugador de l’ACB), a més del jugador d’EBA Albert Coderch.

Pep Cargol, exjugador: “La idea era fer un clínic de bàsquet de tècnica individual. Parlaré de la tècnica del tir, la mecànica del tir i l’evolució i la progressió de l’ensenyament de la mecànica del tir”.

A més, tot seguit el periodista Joan Bril·li va realitzar un col·loqui per parlar, també, de bàsquet.

Pere Cargol, exjugador: “La xerrada consistirà en la trajectòria del club i tots els jugadors que han anat passant. Parlar una mica del bàsquet en general i dels seus inicis”.

També es va presentar un llibre fet per Enric Bru, on es recopila les històries del club a més d’un inventari dels jugadors que hi han passat i fotografies. Actualment, el club tracta de tornar a créixer i treballar en la base, després d’unes últimes grans temporades a un molt bon nivell. 50 anys de bàsquet, que van començar al pati d’una escola amb un grup de noies i que encara avui continua viu.