L’onada de calor obliga a molts pobles garrotxins a prendre mesures per prevenir incendis i ajudar a fer passar millor les altes temperatures

L’onada de calor que estem patint els últims dies ha obligat als pobles de la Garrotxa a prendre mesures, per tal d’evitar, sobretot, incendis forestals i fer passar, una mica millor, les altes temperatures i la baixa humitat dels últims dies, temperatures que s’han enfilat per sobre dels 40 graus en la majoria de municipis de la comarca.


Amb l’activació del Pla Alfa, per part de la Generalitat de Catalunya, la majoria d’ajuntaments garrotxins van advertir de la prohibició de la sega i l’ús de maquinària agrícola durant l’avís, per tal de prevenir incendis forestals.

Un dels municipis que ha pres mesures els últims dies ha estat les Preses. Amb el Pla Alfa B activat divendres i dissabte es va decidir tancar l’accés a l’Àrea Recreativa de Xenacs, després de parlar-ho amb el SIGMA i els ADF de la Garrotxa. Al mateix temps, amb l’avís activat, tampoc s’ha deixat fer ús de la barbacoa.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Per prevenció, vam decidir tancar l’accés.”

Raquel Bantí, Bar Àrea Recreativa Xenacs: “Hem tingut dos dies tancat l’accés a la muntanya, per l’alt risc d’incendis. No van pujar cotxes, tot i que han seguit pu8jant bicicletes, però amb el restaurant i la barbacoa tancada, perquè en cas de passar alguna cosa les responsabilitats són moltes. Per la gent d’aquí si es cremés una muntanya com aquesta seria molt greu. I no costa res vigilar una mica i ja està.”

Des del divendres i fins diumenge tots els presencs i presenques han pogut entrar gratuïtament a la piscina municipal, que mostrava aquest aspecte el diumenge. Una acció que també s’ha dut a terme des de Besalú.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Per la gent de Les Preses, petits i grans, vam obrir l’accés a la piscina, per refrescar-se.”

On tampoc s’ha pogut fer ús de la barbacoa ha estat a l’Àrea Recreativa Els Pins de Sant Privat d’en Bas, a Sant Joan les Fonts i a Besalú.

Una altra de les activitats que no s’han pogut fer en alguns pobles de la Garrotxa són aquelles relacionades amb el foc. A la revetlla de Sant Pere celebrada a Montagut es va suspendre el correfoc i a la Vall d’en Bas es va prohibir l’ús de petards o coets pirotècnics.

La comarca de la Garrotxa, com la resta de comarques de Catalunya, va estar sotmesa al nivell 2, el més elevat, del Pla Alfa durant divendres i dissabte, mentre que el diumenge l’avís va reduir-se a nivell u. Per aquest principi de setmana treva a la forta calor, que s’espera que torni de cares a divendres.

Deixa un comentari