L’associació Alliberem-nos organitza el Dia de l’Orgull a Olot

Alliberem-nos, l’associació per la promoció i defensa dels drets LGTBI, va celebrar ahir el Dia de l’Orgull a Olot. L’entitat va organitzar diferents activitats a davant les escales de l’església de Sant Esteve per tal de reivindicar la igualtat i els drets del col·lectiu LGTBI, com ara la pintada d’un banc amb els colors de la bandera irisada.


També es va dur a terme la lectura d’un manifest i, posteriorment, va tenir lloc una trobada mensual al bar Can Xena. El banc pintat es quedarà a la plaça Rector Ferrer durant tota la setmana, perquè està vinculat al festival Rebentem els armaris que se celebrarà dissabte que ve.

Meritxell Santpere, Alliberem-nos: “El festival persegueix l’objectiu de conscienciar a la gent. És un espai de trobada i una cosa oberta per tothom, perquè vegin que hi ha la diversitat a tot arreu”.

L’entitat no només va sortir al carrer a reivindicar el respecte i els drets del col·lectiu LGTBI, sinó que també va voler recordar un esdeveniment que va tenir lloc ara fa mig segle.

Antoni Buxadós, Alliberem-nos: “Fa 50 anys a Nova York hi havia batudes constants de la policia en els locals on es reunien els gais, lesbianes, transsexuals, etc. i la gent fugia. Però aquell any, va haver-hi una revolta que va ser molt dura. Des d’aquell any, s’ha anat estenent per tot el món”.

Alliberem-nos és l’única entitat de la Garrotxa que reuneix totes les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

 

 

x