Més d’un centenar de veïns participen a la revetlla de Sant Pere a Montagut

Uns 150 veïns van assistir aquest dissabte a la tarda a la revetlla de Sant Pere a Montagut. Després de la renovació de la festa de l’any passat, aquesta festivitat ha estat tot un èxit i tant els més petits com els més grans van poder gaudir de diferents activitats.

Maria Xarles, Terra Aspra: “Sant Pere és el patró del poble i abans era la festa més gran. Després vam fer durant 20 anys la trobada de gegants i ara ha evolucionat a ser un sopar d’estiu, unes festes d’estiu o una revetlla”.

La jornada va començar amb un taller de fotografia. Més tard, el poble va viure la cercavila dels gegants, que va recórrer tots els carrers del centre del municipi acompanyat del gegant, l’Esparver, la gegantassa, la Coralí, de Sales, música i, els més petits i petites, amb els porcs i els dracs. Seguidament tots els veïns del municipi, van gaudir d’una gambada popular. El sopar que constava de menjar gambes a un preu popular, va aplegar 150 persones i van gaudir d’una nit a la fresca.

Marc Bagué, Terra Aspra: “En relació a l’any passat o fa dos anys, la participació ha augmentat. Vam començar amb 80, més o menys, l’any passat vam arribar a 120 i aquest any, ja estem a 150. De moment sembla que la festa agrada i que aquesta reconversió ha agradat. Estem molt contents”.

El municipi estava preparat per tancar la festa amb un correfoc pel centre del poble, però va ser anul·lat, a causa de les altes temperatures dels últims dies.