JxCat i ERC arriben a un acord per governar la Diputació de Girona

Junts per Catalunya i Esquerra han arribat a un acord de governabilitat a la Diputació de Girona. Així els dos grups amb major representació de la demarcació sumaran esforços en un govern que sumarà 23 dels 27 diputats. La presidència serà per Junts per Catalunya, on continuarà Miquel Noguer al capdavant mentre que la vicepresidència primera serà per a Esquerra.


L’acord arriba després de setmanes de negociació. Les formacions han explicat que és un acord que reflexa les diferents sensibilitats dels ajuntament i respecta el suport majoritari que va rebre l’independentisme a les eleccions.

La resta del cartipàs encara està per detallar. El ple de constitució de la Diputació de Girona serà aquest dijous.

Miquel Noguer, president en funcions de la Diputació de Girona: Un govern fort, potent, i alhora un govern natural. Ser les dues formacions que tenen més diputats vol dir les que tenen més regidors i alcaldies de la demarcació, per tant si estem a la diputació per oferir el màxim de serveis als ajuntaments, com més ajuntaments representem millor

Pau Presas, portaveu ERC Diputació de Girona: [Treballarem en] Projectes claus posant eines i recursos per solucionar problemàtiques com l’habitatge, la millora del les telecomunicacions, el desenvolupament econòmic de tots els sectors o la cura de sectors com la cultura, l’atenció domiciliària, l’acció social, l’educació, la transparència o el desenvolupament de polítiques d’igualtat sense oblidar el comprimís amb el medi ambient”

Deixa un comentari