Eduard Llorà i Anna Barnadas seran els diputats provincials de JxCat i ERC en representació de la Garrotxa

Les delegacions comarcals de Junts per Catalunya i d’Esquerra Republicana han fet públics els representants que tindran a la Diputació de Girona. Per Junts per Catalunya serà diputat Eduard Llorà, després que els militants ratifiquessin la proposta de l’executiva del partit de que l’actual alcalde de Les Planes d’Hostoles fos també el representant garrotxí del parit a la diputació.

Eduard Llorà, Junts per Catalunya Garrotxa: Hem de veure com es va desenvolupant la elaboració del cartipàs, però sigui el que sigui, el que tenim molt clar és que tindrem una feina de representació dels garrotxins que anirem fent a la Diputació, tinguem o no tinguem una cartera determinada. Per tant aquesta feina, que és molt important ja tenim clar que la farem

Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya la representant garrotxina serà Anna Barnadas, actual cap de l’oposició a l’Ajuntament d’Olot. Així Esquerra segueix amb la línia d’aconseguir la paritat de sexes entre els seus representants a la diputació.

Josep Quintana, Esquerra Garrotxa: Des d’Esquerra Republicana el tema de la paritat l’hem aplicat a les llistes, als governs i a la diputació també l’hem traslladat. I hi haurà paritat de diputats igual que als consells comarcals

L’acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per governar a la Diputació de Girona s’ha rebut amb bons ulls des de les delegacions comarcals dels dos partits que consideren que és un acord natural ja que eren dues forces que majors suports havien rebut en les eleccions municipals a la demarcació.

Eduard Llorà, Junts per Catalunya Garrotxa :Al final és un acord que respon al que és la petició de la població a casa nostra. A comarques gironines està molt clar que la gent ens demanava arribeu a un acord i governeu al màxim de llocs on pugueu conjuntament i ERC i Junts aneu plegats

Josep Quintana, Esquerra Garrotxa : Em sembla que és molt important. Hi ha institucions bàsiques però les diputacions són molt importants. La Diputació de Girona pels pobles de la comarca és una ajuda importantíssima. Té moltes vies de finançament i fins i tot a vegades té més liquiditat que certs departaments de la Generalitat que tot és més lent”

El ple de constitució de la Diputació de Girona serà aquest divendres però encara caldrà esperar uns dies més, fins que es defineixi el cartipàs, per saber si algun dels dos representants garrotxins assumeix alguna responsabilitat a la Diputació de Girona.

x