El barri del Pla de Dalt i El Cassés celebra la festa major amb activitats per als més petits i un sopar popular

La Festa Major del barri del Pla de Dalt i El Cassés va tenir lloc dissabte passat. La jornada va començar amb la festa de les bombolles per als més petits i l’esdeveniment va comptar amb la participació d’una cinquantena de veïns. La jornada va prosseguir amb un sopar popular i una sessió de ball.

Quim Berga, Vocal Associació Veïns Pla de Dalt El Cassés: “En substitució de la festa que hi havia hagut abans, que era un tema de tot el barri que agafava fins a les Planotes. Com que fa anys que no se celebra, nosaltres ho hem tornat a enganxar i és una cosa molt més redüida i molt més del barri”.

Durant l’any, també s’han anat organitzant diferents activitats, com un taller de fanals o un taller de gàbies d’ocells, jocs de taula i una xerrada cada trimestre. A més, la del Pla de Dalt i El Cassés és una de les dues úniques associacions de la ciutat que organitza la foguera de Sant Joan.

Quim Berga, Vocal Associació Veïns Pla de Dalt El Cassés: “Perquè ja ningú pot fer-ho, perquè no hi ha espais, és perillós. Nosaltres aquí encara tenim un espai a les pistes, els altres són als pisos de la Garrotxa. Com cada any, aquí va haver-hi coca i cava, sobretot tot va molt dirigit a la mainada”.

L’associació destaca la importància d’assolir l’objectiu d’aquestes activitats.

Quim Berga, Vocal Associació Veïns Pla de Dalt El Cassés: “Farem petar la xerrada i potser amb algú no ens tornem a veure fins l’any que ve i estem al mateix barri. Això és una mica com allò que es feia abans, amb una altra escala, que la gent sortia al carrer amb una cadira, s’assentava sota una farola i feia una xerrada. Això s’ha perdut. Aquí s’intenta una mica això, a un altre nivell i una mica més elitista”.