Olot acull una exposició que posa en dubte els rols establerts de gènere i sexe

Fins el 18 de juliol es podrà visitar a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Biblioteca Marià Vayreda i a Can Trincheria una exposició que pretén ensenyar la diversitat de les persones que se surten del gènere establert posant en dubte tota mena de convencionalismes relacionats amb el propi gènere i el sexe.

Mar C. Llop, autora de l’exposició: Persones que anava coneixent els hi anava proposant, persones que transitaven al meu voltant també els hi proposava, persones que s’operaven, es posaven pits i o es volien sotmetre a una mastectomia. Jo anava proposant i la gent que es va anar oferint doncs vaig anar fent.

‘Construccions identitàries. Work in progress’ vol explicar mitjançant textos i fotografies la història de persones que han passat per un procés de transició i que han volgut sortir de la dicotomia dona/home.

Mar C. Llop, autora de l’exposició: I aleshores vaig posar-me a l’estudi, vaig imprimir totes les fotografies petites, vaig posar tota la història i em vaig adonar que al final era la història del meu trànsit, que anava des de l’armari, a les pors, al com ho havia resolt, com havia començat a connectar, com havia començat a socialitzar amb persones trans.

L’autora de l’exposició ha partit des de la seva pròpia experiència per mostrar la situació d’altres persones del seu entorn que han passat pel mateix procés de transició. Amb el gènere i el sexe com a protagonistes, l’exposició ha estat un treball que va començar l’any 2013 i ha arribat a la capital garrotxina per mostrar l’evolució de totes les persones que hi han participat.

Deixa un comentari