Els garrotxins RCR Arquitectes exposen a l’Arts Santa Mònica una mostra interrelacionada amb La Vila de la Vall de Bianya

Aquest dimarts s’ha presentat l’exposició ‘RCR. El somni de la vila’, que es podrà visitar a Arts Santa Mònica fins al 29 de setembre. L’acte va comptar amb la presència de la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa, i dels arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta.


L’exposició neix de l’esperit de les exposicions ‘Somni i natura’, que es va presentar a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018, i de ‘Geografia de somnis’, que s’ha exhibit a la Toto Gallery MA de Tòquio aquest any. Està formada per sis projectes audiovisuals i una instal·lació, en el mateix Claustre Max Cahner, amb els quals es vol mostrar els valors de compartir, les arrels i la significació. La transmissió de valors es fa a través d’imatges en moviment i de pantalles de vídeo.

L’exposició es completa amb una instal·lació que representa un bosc fet amb  papers pintats en el mateix espai de l’Arts Santa Mònica. La mostra vol expressar de manera lliure amb taques de colors el sentiment d’espaialitat, la fragilitat del paper, la força del bosc i, sobretot, l’essencialitat de la natura com a font d’inspiració. També simbolitza la connexió entre cultures i geografies.

La mostra comptarà amb diverses activitats relacionades, com ara xerrades, debats, taules rodones i visites guiades que tindran seu a La Vila, la finca que RCR té a la Vall de Bianya. Totes les activitats es podran seguir per streaming a l’Arts Santa Mònica.

x