La primera Junta de Govern Local de l’alcalde d’Olot Pep Berga inicia el procés d’enderroc de tres finques del Nucli Antic

La Junta de Govern Local d’Olot s’ha reunit aquest matí per primera vegada. Una de les primeres qüestions a la qual ha donat aprovació és l’expedient d’enderroc conjunt i de manera subsidiària de tres finques en estat ruïnós al carrer Lliberada Ferrarons. El nou equip de govern assegura que actuarà de la mateixa manera en 10 edificis més que es troben al Nucli Antic si la propietat no atén les seves peticions.


La Junta de Govern Local d’aquest mandat a Olot continua amb els processos d’enderroc iniciats per l’anterior govern, com els que s’executen al carrer Proa o el carrer dels Sastres. El nou expedient aprovat aquest matí suposarà l’enderroc conjunt d’una altra finca que fa cantonada entre els carrers dels Sastres i el Lliberada Ferrarons, i les del seu costat, els números 14 i 16 de la via que baixa fins al carrer Major.

Respecte a l’edifici que fa cantonada, el número 16 del carrer Lliberada Ferrarons, s’enderrocarà amb l’acord de la propietat, que ja ha anunciat la voluntat de reedificar. Pel que fa a les altres dues finques, els respectius propietaris no han respòs les notificacions de l’Ajuntament. El consistori ha declarat els edificis en ruïna i inicia el procediment de manera subsidiària.

L’equip de govern calcula que l’enderroc es podrà iniciar entre el novembre i el desembre, per un valor de més de 42.000 euros, que l’Ajuntament assumeix de manera subsidiària però que acabarà repercutint en els propietaris. L’Ajuntament té identificats 10 edificis més en estat de ruïna per als quals pensa actuar de la mateixa manera si els propietaris no responen favorablement a les seves peticions.

Jordi Güell, regidor d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament d’Olot: Primerament voldrem arribar a acords amb la propietat, i no hi ha acords amb la propietat, amb la llei de l’habitatge a la mà, encara que siguin expedients complicats, farragosos, amb molts entrebancs judicials, tirarem endavant.

Avui la Junta de Govern Local d’Olot també ha encomanat el projecte museogràfic de l’Espai Cràter. Ho fa a través del despatx al qual se li ha encarregat el projecte arquitectònic.

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot: Té un cost de 35.000 euros i el que fem és ampliar el contracte dels arquitectes perquè siguin ells mateixos els que busquin una empresa especialitzada. Ens sembla que serà una bona manera d’entesa que els mateixos arquitectes i els que facin el projecte museogràfic treballin de manera conjunta.

La junta també ha aprovat avui el projecte bàsic i executiu d’accions de millora a la plaça del Conill, inclós dins del pla de millora del Nucli Antic. S’hi instal·larà un banc juntament amb un arbre singular, es restaurarà la font i s’il·luminaran diversos elements patrimonials.