L’Espai d’Art Àmbit Sant Lluc acull l’exposició ‘Pedra sobre pedra’

Sota el títol ‘Pedra sobre pedra’ l’Espai d’Art Àmbit Sant Lluc d’Olot acull una exposició que han elaborat de forma conjunta els artistes Enric Servera, Paula Pons, Clàudia Regueiro i Rosa Martín, en la qual la pedra pren protagonisme i es representa de diverses maneres.

Rosa Martin, expositora: Vam decidir de buscar un tema en comú que ens interessés i aquest va ser el tema de les pedres. Inicialment va ser ‘Pedres que parlen’ però va anar evolucionant fins a arribar al ‘Pedra sobre pedra’ que ens ajudava a entendre més bé tot el projecte.

Es tracta d’una exposició de gravat que s’ha dut a terme a distància, ja que els quatre artistes són residents de països diferents. Tot i així han aconseguit un resultat on cadascun d’ells ha aportat les seves idees sobre la representació de la pedra. La proposta d’Enric
Servera passa per mostrar la pedra en diverses matèries; damunt l’aigua, en les diferents estacions o les unes sobre les altres. Paula Pons, per la seva banda les ha mostrat com a monotips, la que es considera la tècnica més pictòrica del gravat. Clàudia Regueiro ha utilitzat la tècnica del vernís tou estampat sobre paper japonès per poder reproduir la textura i el traç del llapis i Rosa Martín utilitza els lligams culturals, ètics i socials com a metàfora.

Rosa Martin, expositora: En principi jo m’he saltat la norma i he portat tres gravats però només n’he penjat un. La idea és de pedra sobre pedra, que estava a l’inici del projecte de les pedres, però una de les característiques que tenen aquestes pedres és el fet que estan lligades.

Diverses maneres de representar la pedra sota la visió dels artistes que han format l’exposició que es pot visitar a l’Espai d’Art Àmbit Sant Lluc.