La nova Diputació de Girona elegeix el garrotxí Miquel Noguer com a president per 21 vots a favor

El pacte entre JxCat i ERC ha tirat endavant i Miquel Noguer ha estat elegit nou president de la Diputació de Girona amb 21 vots a favor i superant així la majoria absoluta necessària, que se situa en 14 vots. D’aquesta manera, Noguer revalida la presidència després que hi accedís al juliol del 2018. La candidatura de Noguer ha estat la més votada per davant de la dels socialistes amb Sílvia Paneque que ha obtingut 4 vots i de Guanyem amb Laia Pèlach que n’ha obtingut un. Després de rebre el suport d’Esquerra i Independents per la Selva, Noguer ha apel·lat als consensos per dur a terme els eixos del mandat.


Com ja va defensar a l’anterior mandat, Noguer veu la diputació com l’ajuntament dels ajuntaments i en aquest nou mandat es vol treballar en diferents àmbits com la promoció econòmica, les infraestructures vàries, la cultura o l’educació.

Noguer també ha recordat el moment excepcional que s’està vivint a les institucions catalanes i ha recordat als presos i exiliats amb la presència del diputat al congrés Jaume Alonso Cuevillas, el senador Jami Matamala i la portaveu del govern de la Generalitat Meritxell Budó.

x