L’empresa garrotxina d’embotits Espuña redueix un 70% el plàstic utilitzat en els seus envasos de pernil salat llescat

L’empresa garrotxina Espuña ha invertit 885.000 euros en la reducció d’un 70% del plàstic dels seus envasos de pernil salat llescat, una inversió que permetrà també reduir en 93 tones el volum de plàstic utilitzat.


La nova línia d’envasat utilitza el mateix sistema substituint la base de l’envàs i els films separadors de talls de plàstic per paper en els formats d’alta gamma de pernil Serrà Reserva i Gran Reserva. Amb aquesta inversió l’empresa especialitzada en embotits augmenta la capacitat de producció a 5 milions d’envasos anuals i incorpora tres llocs de treball a la planta d’Utrillas. L’empresa aposta per la sostenibilitat i seguirà treballant perquè el 80% dels productes de xarcuteria envasats en talls utilitzin aquesta mateixa tecnologia. En un termini de tres anys la multinacional preveu reduir els seus nivells de plàstic en més de 200 tones anuals.

Neus Quintana, directora de màrqueting d’Espuña: La nostra idea seria que en tres anys poder que el 80% dels nostres llescats vagi amb aquest tipus d’envàs reduïnt un 70% el plàstic. Però és un projecte amb un repte molt gran però el nostre objectiu és aconseguir això.

Tot i que l’estratègia de sostenibilitat d’Espuña no es limita només al plàstic, sinó que s’està treballant també en un programa d’eficiència energètica amb el qual reduir en un 12% el consum elèctric i en un 15% el consum d’aigua en els propers tres anys.