Centenars de persones passen pel Mercat La Iera al Firal d’Olot

El Firal d’Olot ha sigut aquest dissabte al matí l’escenari del Mercat La Iera, un mercat d’artistes i artesans no alimentaris que han exposat i posat a la venda productes elaborats de manera 100% artesanal. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de joiers, dissenyadors de roba, ceramistes, pintors, il·lustradors, cosmètica i una àmplia varietat d’oficis.

Dani Carvajal, membre Associació de Creadors de la Garrotxa: “Estem buscant ubicació aquí a Olot per anar potenciant els nostres productes, les nostres creacions i donar-les a conèixer dins la Garrotxa i, també, a tot Catalunya”.

Mariona Ribas, una actriu coneguda pel seu paper a la sèrie el Cor de la Ciutat de TV3, també ha participat en l’esdeveniment i ha explicat que té una botiga amb la seva mare.

Mariona Ribas, marca Callels: “Podem trobar complements, accessoris i roba per a nens petits. En mica, anem fent més coses. Ara també tenim una petita col·lecció de ioga. Jo practico ioga habitualment i hem fet una petita secció, perquè moltes mares també fem ioga. Moltes mares també fem ioga amb els nostres nens”.

A més a més, també s’han pogut veure demostracions d’oficis i tallers que han ofert els mateixos artistes i artesans. El Mercat ha comptat amb productors alimentaris artesans convidats com la Cervesa la Volcànica de Santa Pau, El forn de pa La Fogaina de Les Preses o l’Associació del Fesol DOP Fesol de Santa Pau.

Dani Carvajal, membre Associació de Creadors de la Garrotxa: “L’objectiu de la IERA és ajudar-nos entre tots els creadors de la Garrotxa per poder buscar més recursos, més ajudes. Al final, quants més siguem més força podrem fer. També podrem conèixer més gent i si som més, hi ha més companyia”.

x