El taller de la 7a trobada de Cors Gòspel de la Garrotxa aplega uns 200 cantaires d’arreu de Catalunya

Olot va viure aquest cap de setmana la setena Trobada Solidària de Cors Gòspel organitzada pel Gospel Cor Garrotxa. Enguany, l’esdeveniment va comptar amb la participació de vuit grups musicals. La trobada va suposar també una jornada solidària i en aquesta edició els diners recaptats es van destinar a l’associació garrotxina Integra.

Àngels Barnadas, directora Gospel Cor Garrotxa: “Jo penso que ara ja estem una mica més consolidats. Hi ha molta gent que repeteix, hi ha molta gent de cors que ja estan repetint de fa dos i tres anys enrere. Cada vegada venen més cantaires de lluny”.

La primera presa de contacte va tenir lloc dissabte amb una cantada al Volcà Montsacopa i un posterior pica pica. El dia més important, però, va ser diumenge, ja que es van impartir tallers a càrrec dels directors de les diferents agrupacions i es va celebrar un dinar al Parc Nou amb la col·laboració de diversos comerços olotins.

El Pavelló Firal d’Olot va acollir uns 200 cantaires provinents de Granollers, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Cardedeu, Girona i Boston. Els participants van gaudir de classes de tècnica vocal i també de ball.

Àngels Barnadas, directora Gòspel Cor Garrotxa: “Cada hora va entrant un dels diferents directors que dirigeix posteriorment el concert. És una manera diferent de veure el taller”.

Després de dinar, el Parc Nou va ser l’escenari de la celebració del concert que ha culminat amb la cançó ‘Oh happy day‘. Aquest concert va suposar un vincle entre tots, ja que tot i que cada cor té el seu repertori i la seva manera de cantar, aquest tema s’interpreta sota el mateix estil.

Àngels Barnadas, directora Gòspel Cor Garrotxa: “Penso que el món gòspel cada vegada s’expandeix una mica més. Jo penso que hi ha una crescuda a escala europea també de totes aquestes concentracions de gòspel arreu. Nosaltres fem una trobada, però hi ha llocs que fan altres concentracions de cors gòspels”.