El missioner olotí Joan Soler serà el pregoner de les Festes del Tura 2019

L’Alcalde d’Olot, Pep Berga, ha estat l’encarregat de presentar el pregoner de les Festes del Tura 2019, el capellà i missioner olotí Joan Soler. Soler va ser el primer ambaixador que va tenir l’Ajuntament d’Olot, en el seu cas, al Togo, on durant 9 anys va estar cooperant a la ciutat de Napaong. Va fundar la parròquia, va obrir un centre de salut, una escola i diversos pous d’aigua, entre molts altres serveis. L’alcalde és qui, tradicionalment escull el pregoner de les festes, i en aquesta ocasió Pep Berga ha escollit a Joan Soler pels valors que representa.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Sobretot en Joan l’hem escollit pregoner pels valors que representa. Són valors de solidaritat, de fer un món millor, d’ajudar als altres…. Són moltes coses que també comparteix amb molts olotins que es dediquen a fer voluntariat, sobretot aquest voluntariat social que tenim tant actiu a la nostra comarca

Actualment Joan Soler és el rector d’Arenys de Munt i d’Arenys de Mar, però segueix molt vinculat amb la ciutat, com ho ha estat sempre. Tot i que encara no l’ha preparat, el vincle amb la ciutat i com Olot l’ha fet ser com és, és el que vol destacar amb el pregó.

 Joan Soler, pregoner Festes del Tura 2019: A través de tot el que has viscut a Olot, demostrar que Olot ens fa d’una manera de ser. Notes que quan vas pel món i quan voltes, hem tingut molta sort de ser fills d’Olot i això allà on arribes es nota perquè tenim un tarannà i una manera de ser que contagia als altres. I no ens en adonem però som d’una ciutat que forma i això és el que tenia ganes de compartir

Joan Soler serà el 54è pregoner de les Festes del Tura i el proper divendres 6 de setembre donarà inici a la Festa Major de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament.

x