El col·lectiu LGTBI de la Garrotxa es reivindica amb el festival Rebentem els Armaris

El festival ‘Rebentem els armaris’ va celebrar dissabte la seva segona edició amb un conjunt d’activitats, conferències i exposicions per tota la ciutat. La jornada va començar al matí a la plaça de l’U d’Octubre amb un taller d’activitats. Els més petits van poder pintar-se la cara, fabricar imants irisats o, fins i tot, tenyir samarretes. Més tard, Dolors Arqué va explicar contes inclusius per a tota la família.

Meritxell Sampere, Alliberem-nos: “L’objectiu seria visibilitzar el col·lectiu, que la gent comenci a normalitzar-ho, veure que no passar res, que no és contegiós i que som persones normals”.

També va tenir lloc una xerrada al Casal Marià a càrrec de Teo Pardo, un activista transfeminista que treballa al SIDA Estudi, una entitat que es dedica a la promoció de l’educació sexual. Tot seguit, el col·lectiu Revers, format per Gemma Arimany i Montse Maestre, van oferir un recital de poesia alliberada.

Teo Pardo, activista transfeminista: “Aquestes jornades ens fan pensar, ens fan pensar en altres maneres possibles de viure i de relacionar-nos”.

La part més lúdica va començar a la nit a la sala El Torín, amb espectacles de màgia per a adults i música.

Pep Berga, alcalde Olot: “Era un festival necessari, és una reivindicació necessària per a l’objectiu final de tot que és normalitzar. El primer pas per normalitzar és que la gent conegui, que la gent respecti i que la gent entengui que hi ha moltes maneres d’estimar diferents”.

 

Loreto Barrionuevo, Alliberem-nos: “La sensació general ha sigut molt positiva, perquè dins de la calor que feia, ha estat molt bé i l’assistència ha estat molt gratificant, la veritat”.

Rebentem els armaris, una festa organitzada per Alliberem-nos, l’associació LGBT+ de la Garrotxa, és una iniciativa única a Catalunya, a banda del Pride de Barcelona.

x