L’ANC rebutja els pactes de govern amb els partits del 155 i demana unitat

L’Assemblea Nacional Catalana es referma en l’objectiu de treballar per la independència i pressionar les formacions independentistes perquè no pactin amb els partits del 155, com ha passat a la Diputació de Barcelona i en alguns ajuntaments catalans. En va parlar ahir a Olot la seva presidenta, Elisenda Paluzie, a la inauguració del nou local de l’Assemblea a la capital garrotxina.


Per primera vegada des que es va crear fa set anys, la secció olotina de l’Assemblea Nacional Catalana disposa d’un local físic, situat just al costat de l’Ajuntament d’Olot. Tot i que ja fa uns mesos que està en funcionament, aquest dilluns es va celebrar la inauguració oficial.

Josep Ferrés, coordinador ANC Olot: Per a nosaltres és una fita molt important perquè en els set anys que fa que existeix l’Assemblea a Olot” no havíem tingut mai un local fixe i ara el podem tenir gràcies a la generositat d’uns ciutadans que ens l’han cedit.

A l’acte va participar-hi la presidenta de l’entitat a nivell nacional, Elisenda Paluzie, que va criticar la falta d’unitat dels partits independentistes i el fet que hagin arribat a pactes amb el PSC en alguns consistoris i a la Diputació de Barcelona.

Elisenda Paluzie, Presidenta ANC: Hem d’assumir que portem masses mesos sense la unitat estratègica que necessitem per recuperar l’objectiu de la independència i tornar a traçar una estratègia compartida que ens porti a la independència que no vam assolir l’octubre de 2017. Vivim en un 155 permanent i creiem que l’independentisme no pot ser col·laborador d’aquest 155.

L’ANC d’Olot, que actualment compta amb un total de 365 socis enceta una nova etapa en la que espera créixer en col·laboradors, que ajudin a difondre el missatge de l’entitat.

Josep Ferrés, coordinador ANC Olot: Sempre ens calen mans per organitzar els actes molt millor, però sobretot ens calen idees per difondre el missatge de l’assemblea a Olot, un missatge súper simple, objectiu independència.

Tots els olotins que vulguin sumar-se a l’activitat de l’ANC poden adreçar-se al local del Firalet, que està obert els dimecres i els divendres de sis a vuit del vespre.

Amb la intenció de pressionar els partits independentistes perquè no pactin amb els partits que van permetre l’aplicació del 155 com és el cas del PSC i el PSOE, l’ANC llançarà en els propers dies una campanya amb un missatge contundent.

Deixa un comentari