Integra i nou entitats gironines més s’agrupen sota l’organització Iura per defensar els drets de les persones amb discapacitat

L’entitat garrotxina Integra se suma a Iura, organització gironina que busca defensar els drets de les persones amb discapacitat de Girona. L’Associació Iura neix amb la intenció de consolidar-se com a entitat de referència en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat a les comarques gironines. Té com a objectiu assumir la representació institucional a la província de Girona per sumar-se a la tasca de DINCAT, la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual, a Catalunya.

Núria Fité, gerent d’Integra: Aquesta associació representa a les entitats de la província de Girona que atenen a les persones amb discapacitat intel·lectual. És una entitat que ofereix serveis a totes aquestes entitats que estan treballant al territori amb les persones amb discapacitat. Una mica l’objectiu de Iura és treballar amb una sola veu conjuntament amb les federacions.

A més a més, totes les entitats que formen part de IURA, que significa dret en llatí, tenen una llarga trajectòria, no tenen ànim de lucre, estant fortament arrelades al territori, són solidàries, tenen vocació de servei públic i atenen a les persones de manera integral al llarg de totes les etapes de la vida.

Núria Fité, gerent d’Integra: Inicialment els motius que produïen aquesta inquietud i que van ser el motor per agrupar-nos i per treballar conjuntament fonamentalment són tres motius. La situació d’infrafinançament crònic del servei d’atenció a les persones, les dificultats de pagament d’alguns d’aquests serveis i la llei d’acció concertada que s’està treballant, ja que perilla, perquè porta implícita una mercantilització del servei d’atenció a les persones.

La suma de les 10 entitats de Iura involucra a més de 1000 persones, de les quals la meitat tenen dificultats especials, i atén a més de 2000 persones en els seus centres d’adults i nens.

x