Anna Alzamora guanya el Premi Dona Empresària immersa en nous projectes d’ampliació, innovació i internacionalització

La garrotxina Anna Alzamora, directiva d’Alzamora Carton Packaging, ha guanyat el Premi Dona Empresària de Catalunya 2019 que atorga CaixaBank. Actualment, l’empresa es troba immersa en dos projectes per substituir plàstic per cartró en els paquets d’ous i de llaunes, i a finals d’agost posarà en marxa el nou magatzem automàtic, que permetrà més producció i la contractació de nou personal.


El premi Dona Empresària de Catalunya 2019 que concedeix CaixaBank ha estat per a la garrotxina Anna Alzamora, directiva d’Alzamora Carton Packaging i tercera generació d’aquesta empresa familiar. Durant la seva etapa, la companyia, especialitzada en la fabricació d’envasos de cartró ha fet un pas important en la seva internacionalització, amb la posada en marxa, ara fa dos anys, d’una nova empresa a Portugal. Actualment, l’exportació d’Alzamora Carton Packaging representa el 25% de la seva producció. Per a Anna Alzamora, el Premi és un reconeixement a l’equip format per aquesta empresa familiar.

Anna Alzamora, gerent i administradora d’Alzamora Carton Packaging: Junts hem fet un equip i hem aconseguit tot aquest creixement i totsn aquests reconeixements. Me l’han donat a mi però en realitat en són partícips sobretot el meu pare i el meu marit i després tot l’equip d’Alzamora.

Per a Anna Alzamora, iniciatives com la de CaixaBank aplanen el camí cap a la plena diversitat en el sector empresarial.

Anna Alzamora, gerent i administradora d’Alzamora Carton Packaging: Crec que la diversitat fa que puguis ser molt millor. Premis com aquest espero que puguin, fins i tot, a noies molt més joves a poder emprendre i tirar endavant tots els seus projectes.

A finals d’agost, Alzamora Packaging posarà en marxa un nou magatzem automàtic a les seves instal·lacions, que permetrà més producció i la contractació de nou personal.

Anna Alzamora, gerent i administradora d’Alzamora Carton Packaging: El magatzem en sí no representa una ocupació de més persones, el que sí que representa és que, com que la previsió és que tinguem més volum, evidentment aquest volum requerirà contractar un nou equip.

Actualment, l’empresa garrotxina treballa en el projecte de substituir el plàstic pel cartró en els paquets de llaunes, juntament amb empreses de renom internacional, i també pel que fa als envasos d’ous. Alzamora Packaging ha substituït la tapa de plàstic, l’etiqueta i el retràctil habituals per una tapa de cartó biodegradable i reutilitzable, porosa, i que permet al productor imprimir-hi publicitat. La garrotxina ja ha realitzat proves amb dos empreses, compta amb grans superfícies interessades i està instal·lant a les plantes dels seus clients maquinària que els permetrà envasar el producte. La guanyadora estatal del premi Dona Empresària representarà Espanya en els IWEC Awards de Nova Delhi, que se celebraran el proper 12 de novembre. Anna Alzamora competeix amb 12 guanyadores provincials més per obtenir aquest últim reconeixement.

x