Tres empreses garrotxines s’uneixen en una iniciativa per promocionar l’energia solar fotovoltaica

Toni Moreno, Innova Didàctic: Empoderar la ciutadania a conèixer la temàtica i fer quelcom seriós aquí a la comarca en temes de renovables.

Aquest és l’objectiu de la iniciativa que han impulsat les empreses garrotxines Innova Didàctic, Electrònica Joan i Xàrtic per donar a conèixer l’energia fotovoltaica. S’han proposat que mil garrotxins instal·lin a casa seva una placa solar com aquesta, de 250 Watts, que permet abastir una nevera, i aprenguin a produir la seva pròpia energia.

Toni Moreno, Innova Didàctic: La tecnologia la tenim, el cost  és assequible, ara bé, ara s’ha de conscienciar la ciutadania d’una forma molt real i educativa el que són les renovables per tal que utilitzin les empreses de la comarca que són pioneres en renovables.

Joan Bramon, Electrònica Joan: El que pretenem és que la gent perdi una mica la por a les renovables, que es cregui que estan funcionant, que surt econòmic i que es pot amortitzar bé. Amb el tema del canvi climàtic volíem posar el nostre granet de sorra, començar aquí a la Garrotxa i que això s’extengui arreu del territori.

Una tasca que han iniciat a través dels Esmorzars Energètics, formacions d’un dissabte al matí on el participant obté la placa i les indicacions per a fer-la servir per menys de 400 euros. Les inscripcions per a la propera sessió, que tindrà lloc el 20 de juliol, estan obertes al web innovadidàctic.cat. Els promotors de la iniciativa creuen que aquest pot ser el primer pas perquè molts garrotxins s’animin a fer instal·lacions més grans, per abastir les seves llars amb energia neta i de proximitat.

La iniciativa coincideix amb l’aprovació, aquest dimarts, d’un acord de govern de la Generalitat per treballar en una estratègia d’implantació de renovables a Catalunya, amb un pressupost superior als 5 milions d’euros.

x