El 57è Aplec de la Sardana d’Olot homenatjarà dones compositores

L’Agrupació Sardanista d’Olot celebra el 57è Aplec de la Sardana aquest cap de setmana al Parc Nou. El dissabte dia 13 de juliol es farà un homenatge a Josep Bassachs i Baris, constructor dels gegants de la Vall d’en Bas i del Burro Savi. Aquest acte tindrà lloc a Can Trinxeria a 2/4 de 8. També es ballaran sardanes a les 22h amb la Principal d’Olot.


El diumenge arriba l’aplec de la sardana amb una gran reivindicació, de les dotze sardanes que es ballaran, onze seran dedicades a dones compositores. Aquesta serà una trobada sardanista que comptarà amb tres cobles diferents.

Ignasi Riera, president de l’Agrupació Sardanista d’Olot: Tres cobles, la principal d’Olot, que és la nostra cobla de casa, la Jovenívola de Sabadell i la Principal de Llobregat, que es van intercalant, ara en toca un i després l’altre. Aquest any de les 12 sardanes del matí en dediquem 11 a dones compositores de sardanes.

A més a més també hi participarà la Coral de Gent Gran d’Olot amb la cantada de la sardana Adéu, vila d’Olot. L’aplec durarà tot el dia al Parc Nou i l’objectiu és acabar ballant una sardana a la llum de les espelmes.