El Consell Comarcal inicia els treballs per adjudicar la redacció de la nova via verda que connectarà Olot amb el Pla de l’Estany

La Garrotxa disposarà d’una nova via verda que la connectarà amb Girona pel voral del riu Fluvià. El 2012, el Consell Comarcal va iniciar la redacció d’un avantprojecte d’un hipotètic traçat d’una nova via verda, que s’anomenava la ‘Ruta del Fluvià’; el recorregut volia connectar Olot amb el Pla de l’Estany, però les dificultats econòmiques van impedir que el projecte es materialitzés. Però després d’anys de treball, l’ens comarcal i el Consorci de Vies Verdes de la Diputació han acabat presentant el que seria el traçat d’aquesta ruta, d’aproximadament 34 quilòmetres de carril bici. El cost serà de tres milions d’euros, i el finançament l’aportarà l’Estat, mitjançant el programa ‘Caminos Naturales’. L’import és reduït per un traçat d’aquestes característiques gràcies a l’aprofitament de camins existents.

Joan Espona, president en funcions del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Nous només se’n fan 7 i mig, tot el demés són trams que ara per ara s’han d’adequar.”

Així, el projecte només s’encareix amb la construcció o adequació de vuit creuaments del Fluvià i altres rieres que preveu el projecte. Un cop definit el traçat, el Consell inicia els treballs per fer el projecte executiu.

Joan Espona, president en funcions del Consell Comarcal de la Garrotxa: “A finals del juliol el projecte executiu estarà adjudicat, i la documentació que hem de portar al Ministeri es disposarà abans d’anar de vacances.”

Amb la Ruta del Fluvià, gairebé la totalitat de la Garrotxa quedarà connectada amb diferents vies verdes, des de la Ruta del Ferro i el Carbó que baixa per la Vall de Bianya amb la Ruta del Carrilet que travessa els municipis de la Vall d’en Bas i Hostoles, sumat a la que connecta Olot amb Santa Pau, millorant la infraestructura de tota la demarcació.

Albert Gómez, president Consorci Vies Verdes: “Aquesta nova via verda, amb 3 milions d’euros compromesos pel Ministeri, ens permetrà connectar la Vall de Bianya fins a Serinyà, de manera que des de Girona es podrà fer una ruta circular que passi per la Garrotxa i acabi de nou a la capital gironina.”

Des de Vies Verdes, es calcula que hi pot haver un retorn de gairebé 700.000 euros d’impacte directe gràcies a la nova ‘Ruta del Fluvià’.