La Garrotxa és la comarca de la demarcació on més es recicla i la setena de Catalunya

Segons les dades presentades pel què fa a la generació de residus municipals a Catalunya durant l’any 2018, la Garrotxa és la setena comarca que més residus recull de forma selectiva amb un percentatge de reciclatge del 52,72%. La comarca on es van separar millor els residus durant l’any passat és Osona, amb un 61,6%.  Tot i així, la Garrotxa és la comarca de la demarcació amb millors xifres i  el Consell Comarcal, a través del SIGMA i amb la col·laboració dels ajuntaments, espera augmentar-les de cara al futur, amb la implantació definitiva de nous sistemes de recollida.

Joan Espona, president en funcions del Consell Comarcal de la Garrotxa: Bé, jo crec que és molt positiu. Vol dir que la línia que vam engegar anava en el bon sentit i en aquests moments ja hem aconseguit una part dels objectius tenint en compte el nou sistema de recollida de residus que es portarà, sabeu que comencem a implantar unes proves pilot a Santa Pau i Argelaguer i a partir de l’any que ve ja anar-ho portant a tota la comarca.

Precisament aquest dijous s’ha iniciat la prova pilot del nou model de recollida de contenidors tancats, amb targetes identificatives i bosses codificades a Argelaguer, que ja funciona a Santa Pau des de l’1 de juliol. A finals d’any se’n publicaran els resultats, amb la intenció d’implementar sistema a la majoria de municipis de la comarca i millorar el percentatge de reciclatge significativament de cara al 2020, d’acord amb les directrius europees.

 

Deixa un comentari